film izle

Плевен беше домакин на информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“

Сподели
Етикети

Плевен беше домакин на информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“. Събитието, организирано от представителството на Бавария в България, Германо-българската индустриално-търговска камара и община Плевен, се проведе вчера в зала „Плевен” на областната управа. Специален гост на форума беше г-жа Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. Тя, заедно с д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК, и г-жа Галина Тончева, ръководител отдел „Човешки ресурси“ на „Леони България” ЕООД, запознаха присъстващите с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България.
Приветствия към гостите на форума поднесоха областният управител Мирослав Петров и кметът на Плевен Георг Спартански.
По думите на кмета Спартански немският бизнес се ползва с изключително висока репутация в България. Той е доказателство за качество, организация и дисциплина и дава високи резултати. Кметът подчерта, че изборът на „Леони” да инвестира в Плевен е една положителна оценка на немския бизнес за нашия регион.
В своята презентация пред представителите на бизнеса Урзула Хайнцел подчерта, че България е изключително атрактивна дестинация за баварските предприятия и привлекателността на България продължава да расте. Тя посочи, че през последната година фирмите от двете страни са поставили рекорд в търговския стокообмен от 1,3 милиарда евро.
В рамките на форума Галина Тончева от „Леони България” представи фирмата и предизвикателствата, които има при стъпването й в Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация