film izle

Наградиха регионалните победители в конкурса на „Алианц България“

Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен за четвърти път бе домакин на Регионалното издание на VII Национален конкурс „Алианц България” за живопис, скулптура и графика. На официалното откриване на изложбата присъстваха зам.-кметът на Община Плевен Милен Яков, Константин Иванов – генерален педставител на „Алианц България”, Красимир Еничеров, управител на финансовия център в Плевен, Ивета Плякин, заместник главен директор на „Алианц България”, много художници и приятели на изящното изкуство.

Бяха наградени и отличените автори в регионалния кръг на конкурса.

Номинирани за живопис са: Майя Ананиева, Бистра Антониева, Хинко Хинков. Номинация за скулптура получиха Митко Събев, Николай Гърков и Красимир Яков.

Носител на наградата за живопис стана Иван Велчев – Йово с работата си „Последен бряг”.

Скулпторът Цено Ценов спечели наградата в своята категория със „С мисъл за човека”.

Събитието се организира с подкрепата на Съюза на българските художници (СБХ) и Художествена галерия „Илия Бешков“.
Конкурсът се провежда под патронажа на Министерство на културата на Република България.

Националният конкурс „Алианц България за живопис, скулптура и графика“ има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.
В продължение на две календарни години 2019- 2020, на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика. В края на 2020 г. в гр. София се провежда заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика. Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба – конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика през 2020 г. в София.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация