film izle

За 20-та поредна година сдружение „Изида“ проведе своя благотворителен бал

Сподели
Етикети

20-то издание на традиционния благотворителен бал на сдружение „ИЗИДА” в помощ на абитуриенти в затруднено социално положение тази година се проведе в ресторанта на „Туристически дом” в парк Кайлъка. Събитието събра десетки членове на сдружението – юристи, бизнесмени, хора на изкуството и културата от Плевен.
В краткото си приветствие председателят на сдружение „ИЗИДА” прокурор Ваня Савова припомни, че началото на сдружението са поставили преди 20 години 20 човека с идеята да се занимават не само с благотворителност, а да се правят анкетни проучвания за нагласите на завършващите училище деца и за състоянието на тяхната ценностна система.
През цялото съществуване на „ИЗИДА” за 20 години сдружението е успяло да помогне на повече от 500 абитуриенти. За настоящата 2019 година са подпомогнати 18 деца – 10 момичета и 8 момчета, за техния абитуриентски бал. Половината от тях са без нито един родител, а останалите – с един. Всички те са с успех над „много добър 5”.
„Ние им оказваме една малка подкрепа за вечерта в която те не бива да бъдат пренебрегнати, след като са ощетени от съдбата да останат без родителска грижа. Благодаря на всички дарители, които през годините бяха с нас, благодаря на всеки, който и най-малкото е дал.”
Ваня Савова обяви, че най-големите и най-постоянните дарители, ще получат от ръководството на сдружението специални благодарствени адреси. През годините и до днес своята помощ е оказвало и Сдружението на юристите в България.
Поздравления към „ИЗИДА”и неговата дейност отправи зам.-председателят на Върховния административен съд Милка Панчева, която беше специален гост на благотворителния бал.
Кулминацията на тържеството настъпи с показаните от бивши и настоящи абитуриентки дамски тоалети. Голяма част от тях са ушити лично от прокурор Ваня Савова и от приятелката на общество „ИЗИДА” Димка Ламбева.
По време на благотворителното събитие гостите имаха възможност да видят на екран моменти от 20-годишната история на сдружение „ИЗИДА”.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация