film izle

„Кармина Бурана“ и възторжена публика – снощи в Летния театър

За пореден път плевенската публика показа любовта си към оперното изкуство, посрещайки с възторг всеки епизод от спектакъла „Кармина Бурана“ снощи в Летния театър. Това е поредният проект, обединяващ усилията на няколко културни института от идеята на Плевенска филхармония и директорът Любомир Дяковски „Сцена под звездите“.

В произведението на Карл Орф под диригентството на маестро Найден Тодоров на сцената се изявиха солистите:  Мария Маджарова – сопран, Александър Крунев – баритон и тенорът Андрей Найденов.

За пълния блясък на спектакъла допринесоха Общински хор  „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, Хор на Русенската опера с диригент Стелияна Димитрова – Хернани, Хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска и Балетна формация на НЧ „Съгласие 1869“ с ръководител Маня Николова.

Преди „бисера“ на вечерта, публиката чу още:  Вангелис – „Завладяването на рая“, Рихард Щраус – „Тъй рече Заратустра“, Григ – „Утро” и „Пещерата на горския цар” от „Пер Гинт”, „Превземането на Рая” от филма „1492-ра” от Вангелис и „Фарандола” от „Арлезианката” от Жорж Бизе.

Режисьор на спектакъла е Надя Христозова.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация