film izle

Спортен клуб по карате „Спартак 14” ще се бори с агресията и зависимостите с нов проект

За новия проект на карате клуб „Спартак 14” по Национална програма за изпълнение на Младежки дейности към Министерството на младежта и спорта „КАРАТЕ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ” разказа пред медиите президентът на клуба Милена Кирниколова. Проектът обхваща 100 младежи на възраст между 15 и 29 години, от които поне 10 ще са в неравностойно положение. Ще бъдат изграждани специфични познания и умения за справяне с агресията, тъй като в съвременното общество се наблюдава изключително повишаване на рисковото поведение, свързано с прояви на неконтролирана агресия и уклон към зависимостите – „пороците на улицата”.

Спортът по думите на Кирниколова е една уникална превенция срещу тези два порока на обществото – агресията и зависимостите. Затова основната цел на проекта е чрез нестандартни методи участниците сами да осъзнаят ползите от спорта и да усетят как той им въздейства. Главната ни задача е това да го направим в регион Плевен и да убедим тези над 100 младежи да практикуват карате, сподели Кирниколова.

По думите й агресията сред младите хора у нас е повсеместна – и в училищата, и на улицата, дори в семействата. Ще организираме поредица срещи в училищата, на които ще демонстрираме спорта карате, които ще бъдат първоначална форма на убеждение за включване към нашата идея – младежите да почнат да спортуват.

Следващият етап е започване на редовни спортни занимания. Спортът според Кирниколова спомага за развитието, освен физически, и на интелекта и духовно. След срещите в училищата, на които ще бъдат излъчени 20 човека, с които ефективно ще бъдат изпълнявани дейностите по проекта, ще бъдат засилени тренировъчните занимания и след 10 дни интензивно обучение ще бъде проведено състезание. За всички участници в проекта са осигурени награди, екипировка и уреди за подготовка.

Финансовата подкрепа от Министерството на младежта и спорта е в размер на 24 хиляди лева, а проектът ще бъде финализиран в края на месец октомври.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация