film izle

АБВ – Плевен с кандидат за кмет и пълна листа в предстоящите местни избори

ПП АБВ ще има свой кандидат за кмет и пълна листа с кандидати за общински съветници в община Плевен. Това заяви днес на брифинг в пресклуба на БТА областният лидер на партията Цветан Антов. Участие в пресконференцията с коментари по актуални теми взеха и председателят на ПП АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Владимир Маринов, Пламена Заячка, председател на младежката организация на АБВ. В по-голямата част от общините на Плевенска област вече е ясен форматът за явяване на местния вот, като той е съобразен със спецификите на конкретното населено място, уточни Антов. За община Плевен АБВ е в напреднали преговори със ЗНС „Александър Стамболийски“.

Вчера в Плевен е проведено национално съвещание на АБВ, на което са присъствали представители на областните структури на партията. Основната тема е била подготовката за местните избори, съобщи Владимир Маринов. „На тези избори АБВ трябва да покаже своя потенциал. Срещу налагания двуполюсен модел народът трябва да има алтернатива”, подчерта Маринов. Той коментира, че в 5 области на страната АБВ вече е с голяма готовност за предстоящите избори с кандидати за кметове и за общински съветници по общини.

Маринов съобщи и обезпокояващите факти, че близо 70 общини са с население под 6 000 жители, а близо половината български села нямат право да избират кмет, защото са с под 350 жители.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация