film izle

Ученици от Езиковата участваха в младежки форум на франкофоните

Група ученици от френските паралелки на ПГПЧЕ – Плевен: Анна- Мария Ангелова, Емила- Лилия Петрова и Виктор Петков взеха активно участие в младежкия форум FRANCOFOLIES, който се проведе в Благоеврград.

Той  се организира в  рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика и се фокусира върху  младите франкофони от цялата страна.

В програмата му са предвидени културни и образователни инициативи. Целта на платформата за дискусия е да срещне различни гледни точни на подрастващите по актуална тема в смисъла на обществото и културната среда на  нашето съвремие.

Темата натазгодишното издание: Бунтът и формулираните 3 различни тези: Социалният бунт, Бунтът на индивида, Бунтът в изкуството.

Тезите са с общи утвърждения и дават абсолютна свобода на участниците да избират посоката на отражението, което може да бъде интересно за тях. Идеята е да се провокират младите хора, да обединят усилията си, да намерят общ език, да успеят заедно в подготовката на съвместното си представяне. Свободният разговор,  откритата дискусия, излагането на  интересни разсъждения са важни за младежите в подготовката им за себеизразяването.

Форумът завърши с връчване на грамоти за участие.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация