С „Pure/Чисто“ днес закриват фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

Фестивалът „Шарено петле“ ще завърши днес с перформативната инсталация PURE/ЧИСТО на танцовия артист Християн Бакалов. Авторът е учил във Франция и Белгия и от 2009 г. има активно присъствие на международната сцена. Спектакълът представлява артистичен експеримент, който съчетава визуално изкуство, движенчески театър и пърформанс.

Pure/Чисто – представление за възрастни

8 юли: 14:00 – 20:00 часа
Вход: по двама души на всеки 10 мин.

Перформативна инсталация
Концепция, реализация, музика: Християн Бакалов
Асистент и изпълнение: Татяна Петрова, Демир Бериша

Християн Бакалов е съвременен танцов артист, който от 2009 г. има активно присъствие на международната сцена и е участвал в представления на световноизвестни хореографи като Ян Фабр, Жером Бел, Иво Димчев и др. От 2014 г. той разработва трилогия от т.нар. имерсивни (от лат.: потапящи) инсталации „Eternia”, вдъхновена от концепцията на Спиноза за „вечност“. Те въвеждат посетителите в поетична вселена, която възниква за всекиго поотделно в поредица от различни провокации за сетивата като допир, движение, светлинни и звукови ефекти. Инсталацията „PURE/ ReaImagination“ е изградена като своеобразна разходка. Тя фино изследва как въображението и историите, които създаваме за света около нас, въздействат на нашите възприятия за реалността и на отношенията между „Аз“ и „Другия“. „PURE/ Realmagination“ e aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс. Приключение, даващо възможност на участниците в него да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора – артисти , аматьори, млади и по-възрастни.

Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле 2019” се организира от Община Плевен и ДКТ „Иван Радоев” и тази година се посвещава на 100 г. от създаването на плевенския театър и 60 години куклено изкуство в града.

„Шарено петле“ в Плевен (програма)