film izle

Два отбора с името на Плевен участват в Европейското първенство по шахмат в Чехия

Сподели
Етикети

Те представят България в турнира с подкрепата на председателя на БФШ 1928 Васил Антонов

Пет от най-добрите български шахматистки ще участват в Европейското отборно първенство за младежи и девойки, което ще се проведе от 11 до 17 юли 2019 г. в Пардубице, Чехия. Страната ни ще представят три отбора, носещи имената на български градове. Причината за това е, че Българска федерация по шахмат 1928 не е член на Европейския шахматен съюз (ЕШС).

Първите два отбора участват в турнира с подкрепата на председателя на БФШ 1928 Васил Антонов. Затова неслучайно те носят името на град Плевен. В отбор „ЕШС – Плевен“, девойки до 12 г., ще участват Диляна Иванова /WCM/ и Петя Караиванова /AFM/. Отбор „ЕШС – Плевен“, девойки до 18 г., включва Нургюл Салимова /WGM/ и Габриела Антова /FM/, с резервен състезател Надя Тончева /WCM/. Третият отбор – „ЕШС – София“, девойки до 18 г., е в състав Виктория Радева /WFM/ и Белослава Кръстева / WCM/.

Европейското отборно първенство за младежи и девойки в Пардубице, Чехия, традиционно събира най-добрите състезатели на Европа. То се провежда по швейцарска система в 7 кръга. Първите три отбора във всяко състезание ще получат купи и медали. Организаторите са осигурили предметни награди за всички участници.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация