film izle

Шест месеца условна присъда за изтеглени 300 лв. от чужда карта

Сподели
Етикети

На 10.07.2019 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа НОХД №331/2019 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура П., против Б.А.Р., от с. Т., обвинен в това, че:

 На  09.04.2017г., в с.Я., обл.П. и в гр.Плевен, за времето от 19.56ч. до 21.45ч. на терминално устройство, при условията на продължавано престъпление, на четири пъти използвал платежен инструмент – дебитна карта на името на Б.А.Б. от гр.П. и извършил теглене на паричната сума в размер на 300 лева, без съгласието на титуляра, като деянието не съставлява по- тежко престъпление – престъпление по чл. 249, ал. 1, изр.1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

В провелото се съдебно заседание е одобрено сключено споразумение между Окръжна прокуратура Плевен и подсъдимия Б.А.Р., който е възстановил имуществените вреди нанесени от извършеното престъпление. Страните се споразумяха на подсъдимия да бъде наложено наказание за описаното престъпление в размер на ШЕСТ месеца лишаване от свобода – условно, с изпитателен срок от ТРИ години, както и да не бъде налагано по-лекото наказание, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода“, а именно „глоба“ и възпитателна работа по смисъла на чл.381, ал.5, т.4 от НПК.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация