film izle

Отпадат 9 паралелки след първо класиране в гимназиите в Плевенско

Сподели
Етикети

Започна записването на приетите на първи етап седмокласници

Информация за първи етап на класиране на учениците за прием в VIII клас в неспециализираните училища в област Плевен за учебната 2019/2020 година предоставиха от Регионално управление на образованието – Плевен.

На първи етап на класиране за прием на ученици в VIII клас са подали заявления 1829 ученици, като кандидатите от други области са 120. Класирани са 1779 ученици, като от тях:

 • 866 ученици са приети в профилираните паралелки;
 • 913 са учениците, класирани в професионални паралелки.

По първо желание се класират 1497 ученици, съответно 702 в профилирани паралелки, а 795 – в професионални.

89 седмокласници са насочени към съответни паралелки от Комисията за насочване на ученици с хронични заболявания, със физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности, от домовете за деца, лишени от родителски грижи, и от центрове за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства.

Некласирани на този етап остават 50 ученици, от които 12 са кандидати от други области, и те автоматично участват при класирането на втори етап.

Закрити са 4 професионални паралелки в Плевен, 2 в Червен бряг и по 1 в Левски, Тръстеник и Чомаковци, поради малък брой класирани ученици или с некласирани ученици в тях.

В периода от 12 до 16 юли 2019 г. включително, приетите учениците се записват в училищата, където са класирани или подават заявление за участие във втори етап, ако не са удовлетворени от мястото на класиране на първи етап. Заявленията за участие във втори етап на класиране се подават в училището, в което ученикът е класиран.

До 18 юли ще бъдат обявени списъците на приетите ученици на втори етап на класиране, които до 22 юли включително трябва да се запишат в училището, където са класирани.

На 23 юли ще бъдат обявени незаетите места по училища по профили и специалности от професии, за които ще може учениците да кандидатстват на трети етап, в периода 24 – 25 юли 2019 г. вкл., със заявление, в което подреждат желаните паралелки, както при първия етап на класиране.

Документи за трети етап на класиране ще се приемат в следните училища – центрове в съответните общини:

 • БЕЛЕНЕ – ОУ „Васил Левски“ Белене, ул. „Еп.Евгений Босилков“ №1
 • ГУЛЯНЦИ – СУ „Христо Смирненски“ Гулянци, ул. „Г.С.Раковски“ №19
 • ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ – СУ „Васил Априлов“ Долна Митрополия, ул. „Трети март“ №29А
 • ДОЛНИ ДЪБНИК – ПГСС „Проф. Иван Иванов“ Долни Дъбник, ул. „Владимир Стойчев“ №1
 • ИСКЪР – СУ „Христо Смирненски“ гр. Искър, ул. „Георги Димитров“ 43
 • КНЕЖА – ПГ по земеделие „Стефан Цанов“ Кнежа, ул. „Марин Боев“ № 5
 • ЛЕВСКИ – ПГССТ „Никола Вапцаров“ Левски, ул. „Индустриална“- 1
 • НИКОПОЛ – СУ „Христо Ботев“ Никопол, ул. „Сливница“ 7
 • ПОРДИМ – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Пордим, ул. „Иван Божинов“ № 11
 • ЧЕРВЕН БРЯГ – ПГМЕТ „Девети май“ Червен бряг, ул. „Християнска“ 31; СУ „Христо Смирненски“ Койнаре, ул. „Тома Петков“№ 25
 • ПЛЕВЕН – СУ „Стоян Заимов“, кв. „Сторгозия“; ДФСГ „Интелект“, ж.к. „Дружба“; ПГМЕТ, ул. „Климент Охридски“ 25; ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, ул. „Цар Самуил“ № 2

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация