film izle

Литературна среща с млада авторка организира читалището в село Победа

Сподели
Етикети

На 13 юли по покана на НЧ „Зора-1990“, младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в село Победа. На литературната среща сред местните читатели и почитатели бяха Даниела Александрова – Кмет на село Победа, Даринка Николова  -Председател на ЧН на НЧ „Зора-1990“ село Победа и Теодора Димитрова – Секретар на НЧ „Наука 1905“ село Комарево.

Авторката на „Алтъна” Ивелина Радионова представи не само повестта „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от стиховете си. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана” и др.

Пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” така авторката отговаря какво е за нея Родината. Музикално танцова композиция „От векове за векове“  бе специален  поздрав към участниците в срещата, поднесен от  децата, творящи в Читалището.

Освен поезия Ивелина пише и проза, това за нея е предизвикателство, което приема през 2016 година, в последствие се оказва, че прозата я вълнува повече от поезията и след „Алтъна” и „Обич” , издава „Йова разказва”, която включва къси разкази.

В края на срещата, от името на читалището, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и стих – посвещение, в знак на дълбока признателност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове.

След атрактивното представяне на творчеството й, присъстващите силно развълнувани си обещаха, че срещата е начало на творческо общуване между верни  приятели и почитатели.

Текст и снимки: читалище „Зора-1990“ село Победа

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация