film izle

Условна присъда и 5 000 лв. глоба за разпространител на наркотици от Червен бряг

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа НОХД №525/2019 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против Х.И.Б., на 35 години от гр. Червен бряг, обвинен в това, че:

на 10.04.2019 г., в гр. Червен бряг държал в себе си, без надлежно разрешително, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества на обща стойност – 2000,251 лева – престъпление по чл. 354а, ал.1 НК.

Окръжна прокуратура Плевен е внесла споразумение, което е одобрено от Окръжен съд Плевен. В настоящото споразумение сключено между прокуратурата и подсъдимия Х.И.Б., страните са се споразумели, на подсъдимото лице, за извършеното престъпление, описано по-горе, да бъде наложено наказание ЕДНА година лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок. Наред с наказанието „лишаване от свобода“, се налага и предвиденото в закона наказание „глоба“ в размер на 5000 лева, в полза на държавата. Не се налагат наказанията пробационна мярка и възпитателна работа. С престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, подлежащи на възстановяване или обезпечаване в настоящото съдебно производство. Направените разноски по досъдебното производство са за сметка на подсъдимото лице.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация