film izle

Шофьор от Румъния обжалва пред ВТАС 3-годишна присъда за причинена катастрофа със загинали и ранени в Радомирци

Сподели
Етикети

Дело срещу признат за виновен от Окръжен съд – Плевен румънски гражданин е насрочено в Апелативния съд във Велико Търново за 15 юли 2019 г. от 10,30 часа.

С присъда от 05.03.2019 г. по НОХД 1151/2018 Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Георги Й. (р. 1971 г.), гражданин на Република Румъния, за виновен в това, че на 20.09.2016 г., на път I-3, Бяла-Ботевград, в с. Радомирци, обл. Плевен, на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и ул. „Георги Димитров“, при управление на МПС – товарен автомобил марка „Ивеко Дейли“, нарушил правилата за движение по пътищата:
чл. 21 ал. 1 от ЗДвП – „При избиране скоростта на движение, на водача на ППС е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км./ч.: Пътно превозно средство от категория В – в населено място до 50 км/ч., като управлявал посоченото МПС със скорост 80,3 км/ч., при условията на независимо съпричиняване с починалия Арсо А. А., по непредпазливост причинил смъртта на две лица – на Арсо А. А. и на Лальо В. Г. – и двамата от село Бежаново, област Ловеч, тежка телесна повреда на П. М. С. и средна телесна повреда на В. Л. Г – и двамата от същото село. На основание чл. 343 ал. 4, вр. ал. 3, пр. 3, б „б“, пр. 1 вр. ал. 1, б „в“, вр. с чл. 342 ал. 1, пр. 3 от НК и чл. 58а ал. 1 от НК го осъдил на 3 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим. На основание чл. 343 г от НК лишил подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимия и защитниците му.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация