film izle

Задържаха двама за незаконно производство и притежание на наркотици

За незаконно производство и притежаване на наркотици двама са задържани за срок до 72 часа и приведени в ОЗСА – Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода на специализирани действия за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, на 12 и 13 юли криминалисти от ОД на МВР-Плевен и РУ Левски са извършили претърсвания на автомобил и частни имоти. На 12 юли 2019 година около 15:00 часа в Обнова на земен път, свързващ селото със село Трънчовица, полицаи спират за проверка „Фиат Добло“. Автомобилът е собственост и управляван от 38-годишен от село Дисевица. В купето при водача от дясната страна е намерена пластмасова кофа, съдържаща съцветия от рода на конопа с тегло 1279 грама.

Същия ден около 15:20 часа на паркинг, намиращ се на първокласен път I-3 в село Обнова е задържан 30-годишен. При последвало претърсване в дома му в село Трънчовица, са установени съцветия от рода на конопа с общо тегло 37 грама, две растения от рода на конопа с височина 70 см с тегло на листната маса 81 грама, една таблетка /екстази/ и 16 000 лева. На 13 юли 2019 година около 10:30 часа в землището на село Трънчовица в местността „Кривина“, са открити засети 121 растения от рода на конопа с височина между 70 см и 280 см в имот, ограден с рабицова мрежа. Извършена е физико-химическа експертиза. От мястото полицейските служители са иззели гумени маркучи, кофи, туби, торове, дрехи и други вещи, за отглеждане на насажденията.

За извършените престъпления 38-годишният и 30-годишният са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Левски. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. На 13 юли 2019 година с постановление на наблюдаващия прокурор извършителите са задържани за срок до 72 часа в ОЗСА. По случая продължава работа разследващ полицай.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация