film izle

Красимир Бислимов: Целта ни е „Спартак“ (Плевен) да се утвърди във Втора лига

Сподели
Етикети

Само след два дни се подновява шампионатът във второто ниво на българския футбол – Втора професионална лига. Сред седемнадесетте отбора е и този на „Спартак“ (Плевен). Разговаряме с наставника Красимир Бислимов за очакванията от новото първенство.

Г-н Бислимов, как протече лятната подготовка на „Спартак“ (Плевен)?

Лятната подготовка протече само в Плевен, без лагер. Доволен съм от нея. Момчетата участваха в тренировъчния процес с голямо желание и старание. Изиграхме полезни контроли със силни съперници. Въпреки че резултатът не е най-важното, излизахме във всеки мач да вземем максимума от него. Във въпросните двубои видяхме силните си страни и върху какво трябва да работим здраво. Освен това имахме над 30 състезатели и всеки трябваше да получи шанс да докаже, че има място в разширения състав за новия сезон – от 24 футболисти.

Наясно ли сте с основния състав за предстоящите официални срещи?

За нас най-важното е, че имаме много силен колектив, изграден само от местни играчи. Това е ключът към успеха. Навсякъде, където съм работил като треньор, именно това е била основната ми задача и съм я постигал. Доволен съм, че и сега го имаме. Още в началото на лятната подготовка обявих, че всеки ще получи шанс за изява. Така ще бъде и по време на шампионата. Разчитам на всички футболисти, които са картотекирани. Не деля играчите на основни и резерви. Всеки един трябва по всяко време да е готов да даде максимума от себе си на терена.

Има ли нови имена в отбора?

Винаги съм се стремял в отбора да разчитаме предимно на играчи, които знаят какво е да носиш фланелката на „Спартак“. След края на миналия сезон си върнахме няколко състезатели, израсли в Плевен – Кристиян Григоров, Янислав Иванов, Петър Тончев и Хусеин Трайков. Искахме да привлечем още двама-трима футболисти, с които да надградим и вдигнем класата на състава. За съжаление обаче ограничените финансови средства не ни позволиха да го направим. Разчитаме на сплотения колектив и на нашата задружност. Ако се намерят средства и имаме възможност да привлечем футболист, който ще вдигне класата на отбора, ще го направим.

Какви цели ще преследвате във Втора лига?

Целта ни през новото първенство e да се утвърдим в групата и да сме колкото е възможно по-напред в класирането. Конкуренцията е сериозна, но това не ни плаши. Имаме опитни футболисти, със солиден стаж по терените. На повечето отбори в групата силите са изравнени и в повечето случаи всичко опира до някои дребни на пръв поглед елементи. От спортно-техническа гледна точка сме готови за предстоящото първенство.

има 2 коментара
  1. кучопакси каза:

    БЕЗ стадион! Хахаха! Какво се пънкат тее?!?

  2. котопакси каза:

    Пожелавам успех на Краси Бислимов и на момчетата от любимият ми СПАРТАК. Знам няма да е лесно но съм сигурен че ТЕ ще се справят с трудностите .

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация