film izle

Тестват всички информационни системи на НАП за уязвимости

Сподели
Етикети

Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите започна от вчера. Одитът ще бъде извършен с помощта на външна компания и ИТ екипа на приходната администрация.

Всички информационни системи, приложения и инфраструктура на НАП са подложени на тестове за техническа уязвимост. Тестовете ще се извършват чрез автоматизирани и експертни ръчни средства. Целта е да бъдат идентифицирани публично достъпните информационни ресурси на организацията, след което да се извърши проверка за уязвимости в глобалните бази данни, съхраняващи такава информация.

Публичните софтуерни системи, разработени специално за нуждите на НАП, се тестват и в ръчен режим за идентифициране на различни класове проблеми при реализацията и/или конфигурацията им.

В Агенцията се извършва и одит на уязвимостите на публични и вътрешни ресурси, въпроси, свързани с аутентикацията, управление на идентификацията, ограничения и управление на достъпа, криптография, дизайна на системите и др.

В зависимост от откритите проблеми и предложените решения ще бъдат разработени процедури за коригиращи действия.

има 1 коментар
  1. Ким Чен Ун каза:

    Каквото и да тестват нашите данни вече са обществено достъпни и НАП трябва да си понесе заслуженото възмездие от хората .Защото вече докато сме живи нашите данни могат д послужат на злонамерени хора и така да ни съсипят живота завинаги .Ето защо цялата разбойническа ,и корумпирана и предателска и неграмотна шайка от ГЕРБ трябва да бъде изритана от управлението на държавата и всички виновни за националната катастрофа в която ни вкараха да бъдат съдени и разстреляни по бързата процедура .

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация