film izle

Лятно арт студио „Рисувай, твори, танцувай“ стартира в читалището в с. Победа

Сподели
Етикети

От началото на месец юли 2019 г. в Народно читалище „Зора-1990 г.“ – село Победа, община Долна Митрополия, започнаха дейностите по проектната инициатива ЛЯТНО АРТ СТУДИО „РИСУВАЙ, ТВОРИ, ТАНЦУВАЙ“. Проектът е един от 13-те одобрени за финансова подкрепа от Национален Дарителски Фонд „13 века България“ в обявената конкурсна сесия на тема „Детски работилници за изкуства“.

В продължение на три месеца читалищният екип ще провежда АРТ РАБОТИЛНИЦИ с деца и подрастващи от селото, като ще развива техните умения и таланти с помощта на три вида изкуство – изобразително изкуство, моделиране, танц.

С мултимедийна презентация ръководителят на проекта Димитринка Гетова запозна целевата група с целите, дейностите и очакваните резултати от проектната инициатива. Първата работилница РИСУВАЙ не е обикновена, а рисуване на картини по номера. Втората работилница ТВОРИ ще използва иновацията диамантена бродерия на гоблени с фолклорни мотиви. Третата работилница ТАНЦУВАЙ ще обучава децата и подрастващите да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика. С голямо въодушевление децата преминаха към практичните работилници, като изпод детските ръчички изникваха сантиметър по сантиметър красота. Посредством палитра от цветове и различни техники и похвати, те изразяват себе си, своите чувства и фантазии по един необикновен начин.

Читалището има вече утвърдена традиция в летните занимания с деца. От лятната ваканция на 2011 г. предлага на местните деца разнообразни дейности, с които се развиват техните умения, сръчност, съобразителност, творчество и екипна работа.
Децата обичат да творят и подкрепяни от читалищния екип, създават уникални неща, а крайният резултат им носи радост и удовлетвореност.

Всичко, сътворено от децата по време на ЛЯТНО АРТ СТУДИО „РИСУВАЙ, ТВОРИ, ТАНЦУВАЙ“ ще бъде представено пред местната публика в ЛЯТНА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТА, която ще се проведе на открита лятна естрада пред читалището преди началото на учебната година. Очакваните резултати са изготвянето на две изложби – на диамантени гоблени и на картини с цветя, както и представянето на един сценичен танц.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация