film izle

Проект „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ приключи в община Плевен

Проектът „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ на БФС и програмата Хеттрик на УЕФА приключи своята дейност на територията на община Плевен. В проекта взеха участие клубове, институции и учреждения: РУО – Плевен, Община Плевен, УСШ – Плевен, ФК „Фортуна“, ФК „Спартак 1919“, ФК „Единство“, КСБ „Спартак“, БАМФ, АК „Г. Дъков“, НИМХ, СК „Спартак“, ЦСОП „П. Р. Славейков“, СУ „Г. Бенковски“, НИМХ и др.

По време на фаза 2 се проведе обучителен семинар по футбол за младежи и деца със СОП в конферентната зала на УСШ – гр. Плевен, като участие взеха представители на местните футболни клубове, учители по физическо възпитание и спорт, спортни експерти и др. Представени бяха специфични тенденции в развитието на футбола за всички като възможна превенция за съвременните зависимости сред младежите от координаторите на проекта – Стоян Денев от ЗС на БФС във Велико Търново и Андрей Петров – началник отдел „Координация и контрол“ към БФС гр. София. На участниците бе предоставена възможност да участват в практическо обучение за прилагане на игрови подход при деца и младежи със СОП. При голям интерес премина и дискусията на тема: „Футболът като възможност за здравословен начин на живот”.  

Третата фаза на проекта „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ бе провеждането на футболни здравословни фестивали. Домакин на събитието бе УСШ – гр. Плевен, който предостави отлични условия на участниците. Спортните специалисти, които във Фаза 2 на проекта преминаха теоретичното и практическо обучение, показаха на практика прилагането на игрови подход при обучението на деца и младежи със СОП. Този подход в обучението по футбол предоставя възможности за надграждане на физическото развитие и специфичната подготвеност на участниците в заниманията. БФС осигури тениски, топки и лакомства.


Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация