film izle

АБВ излиза на местните избори в Плевен в коалиция със ЗС „Ал. Стамболийски“

На пресконференция в БТА днес местният лидер на АБВ в Плевенска област Цветан Антов отчете хода на подготовката на партията за местните избори в региона. На срещата с журналисти присъстваха председателят на АБВ Румен Петков, общинският председател на партията и зам.-кмет на община Никопол Любомир Мачев и Красимир Грунчев – общински председател на АБВ в Белене.

Антов посочи, че АБВ е пред сключване на коалиционно споразумение със Земеделски съюз „Александър Стамболийски” и в цялата Плевенска област партията ще се съобразява с тази формула. В община Белене ще бъде издигнат за кмет общинският председател Красимир Грунчев, а в община Левски АБВ ще участва със самостоятелна листа и с максимален брой кандидати за кметове в отделните кметства. В Пордим партията ще бъде в коалиция с досегашния кмет Детелин Василев, тъй като смятаме, че в последните 4 години общината се управлява добре и нямаме болни амбиции, подчерта Цветан Антов.

Широка коалиция предлага АБВ и за община Искър и предлага подкрепа за досегашния кмет Валентин Йорданов, където партията има двама общински съветници. Ще имаме наш кандидат за кмет на Долни Луковит, който вече има два успешни мандата там, каза Антов. Той потвърди, че в община Гулянци ще предложат свой кандидат за кмет и самостоятелна листа за съветници и кметове на кметства.

Антов посочи, че в Долни Дъбник, където АБВ е в коалиция със земеделците и има зам.-председател на общинския съвет, ще продължи да работи по същата формула. Все още няма окончателно решение за Долна Митрополия и Кнежа.

За Червен бряг Румен Петков уточни, че засега позицията на партията е да подкрепи за кмет на общината досегашния градоначалник инж. Данаил Вълов. Според Петков проведените от прокуратурата там действия са безобразие и досега няма никакво движение по прокурорската преписка. Петков припомни, че на предишните избори гражданското обединение „За Червен бряг”, в което участва и ПП АБВ, спечели вота. Водят се активни разговори с инж. Вълов и в най-скоро време ще бъде оформено окончателната позиция на партията.

В община Плевен АБВ и ЗС „Ал. Стамболийски“ ще се явят със самостоятелна листа, която ще обхваща широк спектър от професии, заяви Цветан Антов. Той е сигурен, че АБВ има силите да се представи достойно в областния център и да работи за възраждането на България и на региона.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация