film izle

Румен Петков в Плевен: Коалиция F-16 на ГЕРБ, ВМРО, БСП и ДПС е провал за България

Сподели
Етикети

Коалиция F-16, която се състои от ГЕРБ, ВМРО, БСП и ДПС, е провал за България. Това заяви на пресконференция в БТА днес в Плевен лидерът на ПП АБВ Румен Петков. За нас е изключително важно държавата да води последователна политика за гарантиране националната ни сигурност, а за съжаление действията са в обратната посока, категоричен е той. По думите му американските самолети са морално остарели и представляват реална заплаха за Военновъздушните ни сили и националната сигурност на България по много причини, една от които е, че F-16 може да носи ядрено оръжие. Това е против българския национален интерес и ние от АБВ повече от година настояваме Народното събрание и правителството ясно да кажат, че на територията на Република България няма да се разполага ядрено оръжие, но за съжаление всички си мълчат, посочи Петков.

Несъмнено БСП е част от тази коалиция, а най-яркото доказателство за това е, че Корнелия Нинова не е участвала в гласуването на ветото на президента Радев, допълни Петков. „Това е такъв циничен шамар по държавния глава, какъвто никой политически функционер не си е позволявал от 1989 г. насам – независимо дали е в опозиция или е на власт. Защото неучастието в гласуване на вето на президента от политически ръководител е отношение към самия президент. А унижението, което Корнелия Нинова нанесе на Румен Радев, е нещо, което не сме виждали през всичките тези години. Ветото на президента беше сериозна възможност да коригираме това престъпление към българската национална сигурност, в основата на което е министър Каракачанов“, категоричен бе председателят на АБВ.

Румен Петков подчерта, че същата тази коалиция планира закупуването за 1,4 млрд. лв. без ДДС на техника за Сухопътните войски. „Голяма част от тази техника може да бъде произведена от българския военно-промишлен комплекс. Въпросът е защо министър-председателят и военният министър не го ангажират. А България може да произведе всички тежки машини – в това число бронирани, тъй като и в момента нашият военно-промишлен комплекс произвежда такива машини за държави членки на НАТО и Европейския съюз. Това е висша форма на предателство към българския национален интерес, на която автори са Борисов и Каракачанов“, коментира Петков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация