film izle

Цветан Антов е кандидатът на АБВ за кмет на Плевен

Цветан Антов е кандидатът на АБВ за кмет на Плевен. Това обяви на пресконференция днес председателят на партията Румен Петков. „Антов ще бъде и водачът на листата, която предстои да бъде обявена. Той излъчва достойнство, сила и характер – качества, които са необходими на Плевен. Той е един от най-активните общински съветници с ясни и принципни позиции“, припомни Петков. Според председателя на АБВ, предстоящите местни избори са голямата възможност България да сложи началото на дистанцията на ГЕРБ от управлението на държавата. „Плевенчани не трябва да забравят, че ГЕРБ мрази Плевен. През последния мандат, при четирима министри и трима депутати от Плевен, парите, които са влезли в региона, са несъизмеримо по-малко от други области – по-малко от 3 млн. лв., като 700 000 лв. бяха отпуснати за честването на 140 години от освобождението на Плевен. По манталитет те са предатели“, категоричен бе Петков. Той припомни също, че Плевен – град със спортни традиции, няма спортна зала за разлика от други по-малки градове. В момента няма и стадион, като футболният „Спартак“ ще чества 100-годишнината си на ловешкия стадион. Според Петков не трябва да се допуска и на местните избори ГЕРБ да ползва преференциалния вот за купуване на гласове.

„С познанията и авторитета, които имам, ще направя всичко възможно да се подобри спортната база в града. Кампанията, която ще водим, ще бъде позитивна. Ще поставим проблемите на града и ще дадем варианти за техните решения. Крайно време е плевенчани да направят правилния избор и кметът да милее за града и общината“, обяви Цветан Антов.

Цветан Методиев Антов е роден на 17 септември 1964 година. От деветгодишен се занимава с лека атлетика, а от 12-годишен с баскетбол. През 1979 година е включен в националния отбор за юноши и в мъжкия отбор на „Спартак“ – Плевен. През 1981 година е включен в мъжкия национален отбор. През 1982 отборът става бронзов медалист от европейско първенство за юноши, а през 1984 година – балкански шампион за мъже. Дългогодишен капитан на националния отбор, обявяван неколкократно за най-добър баскетболист на България.  Цветан Антов е майстор на спорта, а като капитан на „Спартак“ (Плевен) и „Плама“ (Плевен)  има водеща роля за победи на отбора над тимовете на „Партизан“ (Белград), „Реал“ (Мадрид) и други. 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация