film izle

Търси се скеле за демонтиране на част от постамента на площад „Свободата“

Сподели
Етикети

Търси се скеле, с помощта на което да бъде демонтирана горната част на съществуващия в момента постамент на площад „Свободата“. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Плевен Иван Нинов от Управителния съвет на Сдружение „Героите на Дойран“.

Дарения от граждани на стойност около 4 000 лева за изграждането на паметник на Девета пехотна плевенска дивизия са събрани в рамките на две седмици, информира още той и допълни, че работата по изработката на монумента продължава. В момента се отлива фигурата на ген. Владимир Вазов, още две от войнишките фигури ще бъдат готови като модели от глина до края на следващата седмица.

Самият паметник ще бъде висок около 10 м, което налага съществуващият постамент да бъде намален. „Имахме оферта за ползване на скеле за около 120-130 лева на ден, което напълно ни устройваше, но след това ни изненадаха, че искат 3 500 лева за монтаж и демонтаж каквито средства не сме предвидили“, обясни Иван Нинов.

Още около 30 000 лв. са необходимите средства за изграждането на паметника, дарителската кампания продължава, уточни Нинов.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация