film izle
21 август 2019, 12:01 1 коментар

Обсъждат да бъдат осигурени допълнителни средства за ОФК „Спартак Плевен“

Сподели
Етикети

Предложение за осигуряване на допълнителни финансови средства от бюджета на Община Плевен за 2019 г. за Общински футболен клуб „Спартак Плевен“ влиза за обсъждане в комисии на Общинския съвет. Предложението от общинска администрация ще бъде разгледано в заседанията на две от постоянните комисии – по „Бюджет и финансова политика” и ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“, гласи резолюция на председателя на местния парламент Мартин Митев.

С Решение от 31.01.2019 г. на Общински съвет – Плевен, е приет сборният бюджет на Община Плевен за 2019 г. в размер на 103 012 525 лв. В същото решение са определени и годишните средства за група „Физическа култура и спорт“ в размер на 540 000 лв., в това число за ОФК „Спартак Плевен“ – 100 000 лв. След участие в Трета Северозападна аматъорска футболна лига и успешно завършване на Сезон 2018/2019 г., футболният отбор на ОФК „Спартак Плевен“ се класира на първи, с което придоби и правото да участва в новото футболно първенство, Сезон 2019/2020 г. във Втора професионална футболна група. Това участие на отбора в по-висша група изисква и значително по-големи финансови разходи, се посочва в предложението, внесено до местния парламент. Уточнява се, че участието в новото първенство е свързано със заплащане на допълнителни разходи и такси, които при планиране на средствата във връзка с участието в аматьорската лига не са били необходими и не са предвидени при приемане на разходите по бюджета за тази година. Такива са разходите за: фактура на БФС за 9 домакински срещи, разходи за футболни съдии; такса за участие; допълнителни разходи за наем на лицензиран стадион за провеждане на домакински мачове и др.

Във връзка с новите обстоятелства, свързани с ОФК „Спартак Плевен“,  се предлага за клуба да бъдат осигурени допълнителни финансови средства в размер на 30 000 лв. Средствата ще са за сметка на реализирани икономии в бюджета на Общината за тази година.

ОбС – Плевен

има 1 коментар
  1. Спарта -Москва каза:

    Я вместо да се джавкате тука помислете как да се помогне на отбора да се сдобие с богат собственик .Аз например го правих на два пъти но без успех .Намерих сайтовете на Спартак -Москва и на Динамо – Москва ,писах на хората за помощ от тяхна страна ,но явно тук трябва някой известен човек във футбола във Плевен да се захване с тази работа .Футболните отбори на Русия са много богати собственост на банки и на всичките им петролни компании и само братушките могат да ни спасят от затриването на футбола в Плевен .Стига да има някой който да се захване с тази работа .Също богат отбор е и Ростов на Дон .Според мен само от Русия можем да очакваме помощ от англосаксонците никога те обичат да взимат но не обичат да дават . И най важното е че има какво да се предложи на хората който ще купят Спартак и Стадион Спартак е добра оферта и други терени и други предложения могат да се направят за да имат интерес хората да влагат пари в отбора .Така че напред към Русия .

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация