film izle

Данаил Вълов: Ще се кандидатирам отново за кмет на Червен бряг

„Ще се кандидатирам отново за кмет на Червен бряг. Причините за акцията срещу мен са политически и икономически“. Това заяви на пресконференция днес в клуба на БТА в Плевен отстраненият от длъжност кмет на Червен бряг Данаил Вълов. Той предостави решението на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), според което Вълов няма роднински връзки с фирмите, осигуряващи „Топъл обяд“ в община Червен бряг и няма конфликт на интереси. Вълов припомни, че сигналът е подаден анонимно миналата година и Комисията е извършвала проверки 8 месеца – до 27 февруари. Решението му е връчено на 22 август.

През март тази година показна акция на специализирана прокуратура предизвика отстраняването му от длъжност, което е в сила и до днес. Вълов предполага, че ще му бъдат повдигнати обвинения преди изборите, анализирайки аналогични случаи с други „неудобни“ кметове в страната.

Инж. Данаил Вълов: Причините за атаките срещу мен са политически и икономически

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Червен бряг Виргиния Василева сподели пред медиите за затрудненията, в които е поставена Общината при тези обстоятелства. Те произхождат най-вече от спрените средства по изпълнение на европейски проекти. Освен това без топъл обяд са останали 530 души. За реконструцията на опасните мостове от Постоянната комисия по бедствия и аварии са получени едва половината от поисканите средства – 400 000 лв.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация