film izle

Знакови музиканти идват в Плевен за предстоящия „Есен джаз фест” (програма)

Сподели

Третото издание на фестивала ще се проведе от 13 до 15 септември в парка на Регионалния исторически музей

Третото издание на есенния джаз фест, който ще се проведе в Плевен от 13 до 15 септември, е много силно с участието на знакови и много известни музиканти. Това съобщи днес на пресконференция началникът на общинския отдел „Култура” Стефка Григорова.

В първата фестивална вечер на изданието на 13 септември ще се изявят три състава. Програмата ще открие „Майк сакс енд екс кий” в 19 часа. Ръководител и създател на българската група е Милен Стойков, известен саксофонис, флейтист и аранжьор. Характерното за групата е, че изпълненията й са много динамични и хармонични, представени по изключително атрактивен начин. 

За 20 часа са предвидени изпълненията на друга българска група – „Лейди енд джентс”. Групата е от 7 човека, между които има и плевенско участие – певицата Георгия Павлова, дъщеря на популярния плевенски художник Джими.

Третият концерт за същата вечер от 21 часа е за една много популярна формация „Кока макс джаз” на известния композитор и музикант Константин Кацарски. Музиката им е с много разнообразно звучене в джазовата стилистика, включително и с африкански ритъм.

Втората фестивална вечер ще започне в 20 часа с изпълненията на сръбската група „Нейкид” от Белград. Това според организаторите е най-популярната банда от джазовата стилистика в Сърбия и се очаква засилен интерес от ценители и специалисти на тази музика.

Като култова се определя и втората част от фестивалната вечер на 14 септември, когато се очакват изпълненията на Георги Корназов и неговия Медиум бенд. Корназов повече от 20 години живее и твори във Франция. Проектът, който ще представи заедно с още 6-ма музиканти се нарича „История от България” и за първи път е звучал в Пловдив при обявяване на града за европейска столица на културата.

„Черешката на тортата” за плевенския фестивал е на 15 септември, когато на сцената ще се качат Теодосий Спасов и Влатко Стефановски със своя общ проект. След София и Скопие ще имаме възможност и в Плевен да се насладим на живо на възхитителните изпълнители.

Финалът на джаз феста е за невероятната Йълдъз Ибрахимова заедно с триото Живко Петров – пиано, Христо Йоцов – ударни и Веселин Веселинов ЕКО – бас китара. Организаторите припомниха, че Йълдъз Ибрахимова не е пяла пред плевенчани повече от десет години. 

По традиция есенният джаз фест се провежда в парка на Регионалния исторически музей, който ще бъде украсен с много светлини и за първи път тази година ще има открит бар с бира и безалкохолни напитки.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация