film izle
5 септември 2019, 9:22 няма коментари

Марихуана и старинни монети намериха при претърсване на адреси в село Лепица

На 4 септември 2019 година на територията на община Червен бряг е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркоразпространение“ и „Общоопасни средства“ с участието на служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР- Плевен, РУ- Червен бряг и специализирани полицейски сили.

При извършено претърсване на адрес в село Лепица, обитаван от 28-годишен, е намерено и иззето растение от рода на конопа в процес на съхнене с височина 180 см. За престъпление по чл.354 а от НК мъжът е задържан за срок до 24 часа. Продължава работа разследващ полицай.

При извършено претърсване на друг адрес в селото в местността „Полето“, отдадено под наем на 57-годишен от същото село, са намерени и иззети алуминиев буркан с вместимост 1 литър, съдържащ съцветия от рода на конопа, кутия от цигари,  съдържаща съцветия от рода на конопа, три бойни патрони кал.7.65, ловен патрон кал.12, 12 кутии с цигари без акцизен бандерол и 6 старинни монети, носещи белези на движими културно-исторически ценности. За случая е докладвано в окръжна прокуратура гр. Плевен и с постановление на прокурор е взето под надзор на ОП – Плевен.

За престъпление по чл.354 а, ал.1, чл.339, чл.234 и чл.278, ал.6 от НК 57-годишният е задържан за срок до 24 часа. Впоследствие с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа. Продължава работа разследващ полицай.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация