film izle

Спартански обяви официално кандидатурата си за втори мандат

Сподели

Пред гражданите на Плевен Георг Спартански днес обяви официално кандидатурата си за втори управленски мандат. Импровизираната церемония се случи по обяд веднага след официалното честване на Деня на Съединението 6 септемврио. Изявлението бе направено на водната каскада, точно пред буквите „ПЛЕВЕН” срещу Синия комплекс.

„Аз съм човек, който си дава сметка за отговорностите. Прецених, че тук на този площад пред буквите, които символизират нашето отношение към Плевен, пред своите съграждани трябва да обявя публично и прозрачно своето намерение. За моите приятели, колеги и близки на въпроса дали ще се кандидатирам за втори мандат, казвам – да.”

Спартански допълни, че за неговите опоненти и критици, както и за хората, които със своите забележки и корекции в продължение на 4 години даваха една друга гледна точка, също с благодарност за конструктивната критика също казва „да”.

Кметът подчерта, че няма да се кандидатира като „независим”, защото не обича тази дума. Според него няма „независим”, когато те избират на управленска позиция. По думите му всеки на такава позиция е зависим от избирателите, които са неговият работодател.

Георг Спартански обяви, че ще  се кандидатира чрез гражданска подписка и инициативен комитет, съгласно изискванията на Изборния кодекс. Той поясни, че според закона са необходими най-малко 2 хиляди валидни подписа на избиратели от съответната община.

Спартански заяви, че за него няма значение от кои партии ще бъдат излъчени бъдещите общински съветници. За него е достатъчно те да бъдат достойни хора, професионалисти в своята област и да работят неклиширано, а по убеденост и със сърце за по-доброто бъдеще на Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация