film izle
9 септември 2019, 12:26 няма коментари

Пожари в сухи треви и стърнища в цялата Плевенска област гасиха огнеборците

Сподели
Етикети

На 5 септември 2019 година служители от РДПБЗН-Плевен погасиха осем пожара, запалени в сухи треви. Инцидентите са регистрирани в град Плевен на улица „Северна”, село Вълчитрън, село Радомирци, град Долни Дъбник и град Кнежа.

В 16:22 часа е потърсено съдействие за потушаване на пожари в запалени сухи треви в землището на село Градина. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. В пламъците са унищожени посеви 10 дка. Бързата намеса на два екипа от РСПБЗН-Плевен е спасила 3000 дка посеви.

На 6 септември 2019 година огнеборци от РДПБЗН са потушили пламъците в сухи треви и стърнища в землището на град Долни Дъбник, село Садовец, град Белене на булевард „България”, село Радомирци, град Койнаре, село Гиген, село Комарево, село Бреница, град Кнежа в местност „Сребрен”. При гасенето на пожар в град Кнежа в местност „1-ви Стан” е получена помощ от трактор с дискова брана от Земеделска кооперация „Зора” и са спасени 50 дка посеви. В 03:39 часа в РСПБЗН-Кнежа е съобщено за пожар в отпадъци и сухи треви на улица „Бузлуджа” в град Искър. За локализиране на пламъците помощ и съдействие на огнеборците от местната служба е оказала гасаческа група от града.

На 6 септември 2019 година в 14:59 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в селскостопански постройки в село Писарово на улица „Георги Бенковски”, улица „Цано Нанов” и улица „Тодор Каблешков”. Причините за инцидента са в процес на установяване. Пламъците са обхванали три съседни имота, намиращи се на 3 различни адреса, но с обща стена на селскостопанската постройка между две от тях. Унищожени са покривна конструкция 250 кв. м, 220 бали фураж и дървен материал. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Кнежа.

На 7 септември служители от РДПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на 29 произшествия. Екипи от местните служби са потушавани пожари в запалени сухи треви в землищата на село Горни Дъбник, село Гиген, село Одърне, село Рупци, град Койнаре, село Бресте, село Драгаш войвода, село Садовец, село Крушовица, село Пелишат до стадиона, в град Плевен в ж.к.„Дружба”, град Червен бряг на улица „Златна мина”, град Червен бряг в Индустриална зона и на улица „Християнска”, град Никопол на улица „Генерал Гриднер”, град Кнежа на улица „Софроний Врачански”.

На 7 септември около 13:30 часа огън от запалена суха трева се е прехвърлил в царевичен блок в землището на село Бресте. Спасени са посеви царевица 250 дка.

На 7 септември 2019 година в 16:12 часа служители от РСПБЗН-Кнежа са потушили пожар в отпадъци в град Кнежа на улица „Опълченска”.

На 8 септември 2019 година служители от РДПБЗН-Плевен са участвали в ликвидирането на 21 произшествия. Екипи с пожарна техника са потушавали пожари в запалени сухи треви в землищата на село Радишево, град Славяново, село Бресте, село Садовец, град Плевен в местността „Орлето” – покрай пътя за село Къртожабене, град Плевен на улица „Осъм” и на улица „12 август”, град Белене на улица „Васил Левски”,  град Червен бряг на новите гробища, село Варана, село Асеновци, град Гулянци на улица „Средна гора”, град Искър, село Долни Луковит на улица „Цар Симеон”. Екипи на РСПБЗН-Кнежа са отреагирали на сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Писарово. За овладяване на пламъците и спасяването на животни, селскостопански постройки и обитаеми къщи в пожарогасенето е участвала и гасаческата група на село Писарово.

На 8 септември около 20:50 часа служители от РСПБЗН-Левски са потушили пожар в отпадъци в града. 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация