film izle
11 септември 2019, 15:50 няма коментари

Читалище „Съгласие“ – Плевен ще отбележи 150-годишнината си с редица събития

На 1 октомври се навършват 150 години от основаването на читалище „Съгласие” – Плевен. По този повод читалището организира редици събития, с които да бъде отбелязана годишнината.

На 30 септември, от 18 часа, в зала фоайе на читалището ще бъде представен сборникът „150 години НЧ „Съгласие 1869” – Плевен”. На следващия ден – 1 октомври, от 18 часа, в зала „Емил Димитров” започва спектакълът на вокална група „Арлекино” и Хайгашод Агасян. Публиката ще чуе песните, включени в най-новия им албум „Планета на мечтите”. Албумът беше записан тази пролет в студиото на Максим Горанов, а в него е включена и песента „На Плевен с любов”, написана специално за 150-годишнината на читалището. Официалната премиера на песента беше на празника на града 15 май.

На 2 октомври плевенчани ги очаква още една интересна среща – с поезията на Недялко Йорданов. „Сребърна любов” е озаглавен музикално-поетичният спектакъл, в който наред с най-новите стихове на поета от последната му стихосбирка ще прозвучат и едни от най-обичаните и популярни песни, писани заедно с Хайгашод Агасян – „Не остарявай любов”, „Остаряваме бавно”, „Не умирай, любов” и други.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация