film izle
13 септември 2019, 8:09 няма коментари

„Есен джаз фест“ започва днес в Плевен

Сподели

Певицата Георгия Павлова е плевенското участие на фестивала

Днес в Плевен започва есенният джаз фестивал, който ще се проведе в рамките на три дни в парка на Регионалния исторически музей. В третото издание на „Есен джаз фест“ ще участват знакови и много известни музиканти.

За първата фестивална вечер на изданието са предвидени три концерта. Откриването е в 19 часа с изпълненията на „Майк сакс енд екс кий”. Ръководител и създател на българската група е Милен Стойков, известен саксофонис, флейтист и аранжьор. Характерното за групата е, че изпълненията й са много динамични и хармонични, представени по изключително атрактивен начин. 
За 20 часа са предвидени изпълненията на друга българска група – „Лейди енд джентс”. Групата е от 7 човека, между които има и плевенско участие – певицата Георгия Павлова, дъщеря на популярния плевенски художник Джими.
Третият концерт е от 21 часа и е на популярната формация „Кока макс джаз” на известния композитор и музикант Константин Кацарски. Музиката им е с много разнообразно звучене в джазовата стилистика, включително и с африкански ритъм.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация