film izle

ПГПЧЕ започва с гордост и удовлетворение новата учебна година

Ако днес около 700 000 ученици прекрачват прага на училището в цялата страна, в нашето училище посрещаме 848, от които 184 осмокласници. С тази статистика започна приветствието си директорът на плевенската гимназия с преподаване на чужди езици (ПГПЧЕ) Юри Тодоров. Той отбеляза и друг важен факт – през тази година училището е носител на национална диплома. „В цялата страна има 12 ученика, които имат шестици по всички учебни предмети през цялото си обучение и отлични оценки на държавните зрелостни изпити, били са победители в национални конкурси,  олимпиади и състезания. Стела Тодорова от ПГПЧЕ е една от тези 12 от цялата страна”, уточни директорът.

Училище на таланти, което всяка година има лауреати на национални кръгове на олимпиади, с гордост добави той. „Скъпи дванадесетокласници, това е последният първи учебен ден за вас. Всичко тази година ще бъде като за последно. Искам за всички волята, вдъхновението, успехите да бъдат ваши постоянни спътници”, обърна се той към зрелостниците и пожела на всички учители и ученици успешна нова учебна година.

След внасянето на знамето на училището и тържествения водосвет за здраве и благоденствие, започна празничната програма, в която участие взеха разнородните таланти от ПГПЧЕ.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация