film izle

Зов за помощ на дете: Стартира благотворителна кампания за 7-годишния Александър от Плевен

Благотворителна кампания в помощ на 7-годишния Александър Панов беше обявена днес в пресклуба на БТА в Плевен от Слави Михайлов – председател на Националното сдружение на сираците в България. Първокласникът от Центъра за специална образователна подкрепа „П. Р. Славейков” – Плевен е с рядко вродено генетично заболяване – ектодермална дисплазия. Майката Венцислава Панова обясни, че повече от 4 години обикаля с Александър различни болници в страната и никой не може да постави точната му диагноза, нито да проведе адекватно лечение. За това е нужен скъп генетичен код, който струва над 2000 лева и Здравната каса не може да го поеме.

На първо време е необходимо започване на поетапно дентално лечение на момчето. При направените му досега рентгенови снимки е установено, че няма зародиши на част от постоянните зъби, което е част от генетичния синдром.

Въпреки че Сашко е на 7, неговият костен растеж отговаря на 4-годишно дете и е необходима продължаваща терапия с хормон на растежа, за която в началото е помогнала Българската Коледа.

Около 15 хиляди лева са необходими на семейството в момента, за да продължи посещенията си при стоматолози, ортодонти и други специалисти в столицата. Родителите молят който има възможност да помогне за лечението на Александър на следната дарителска сметка:

 • Алианц Банк България
 • МФЦ УМБАЛ
 • BIC: BUINBGSF
 • IBAN: BG53BUIN95611100615972
 • Александър Руменов Панов

има 2 коментара
 1. Име... каза:

  Ми Кондьо в средата вместо да се чуди как да се изяви, да бръкне в касичката си и да извади 2000 лева. Бълха го ухапала за тия суми! И на Славчо да даде, та да спре да проси общински/наши пари…

 2. Plamen T каза:

  Някой може ли да предостави банкова сметка на детето или на майка му, а не тази на УМБАЛ? Ако имате възможност направете кампания в HelpKarma, ще ускори събирането на средствата.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация