film izle
18 септември 2019, 14:57 няма коментари

Награда „За най-добър актьорски ансамбъл“ получи ДКТ „Иван Радоев” от международен фестивал в Беларус

Сподели
Етикети

Специалната награда „За най-добър актьорски ансамбъл“ получи трупата на ДКТ „Иван Радоев” от ХХIV Международен театрален фестивал „Белая Вежа-2019“ в град Брест, Беларус. Участието във фестивала е част от голямо задгранично турне. Актьорите от представлението „Вишнева градина“ и директорът на Театъра Васил Василев са гостували в Руския драматичен театър във Вилнюс, Литва. Турнето е първият международен обмен, който се осъществява в рамките на сформираното в Плевен сдружение Север+.

За своите впечатления и емоции от турнето днес разказаха пред медиите Васил Василев и актьорите Адриан Филипов и Сергей Константинов.

„Гостуването на плевенския театър във Вилнюс е наистина престижно. Литва е държавата на седем известни европейски режисьори, а Вилнюс – една от европейските театрални столици”, подчерта Васил Василев. „Наградата от фестивала в Брест е изключителна чест за нашия театър. Представленията се правят от актьорите и когато тази трупа работи в синхрон, няма по-голямо богатство за един театър и за един град”, допълни той.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация