film izle
25 септември 2019, 14:40 няма коментари

Откриха първата професионална площадка за стрийт фитнес в Плевен

Легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев присъства на събитието

В присъствието на легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, на Йордан Грижов – общински съветник и един от инициаторите на идеята за спортното съоръжение, много приятели на спорта, в Плевен бе открита първата професионална площадка за стрийт фитнес. Съоръжението се намира в парк „Десети декември“ и на практика вече се ползва активно от плевенчани. Изграждането на площадка е по идея на Йордан Йовчев и се реализира с подкрепата на местната власт.

„Всичко започна Преди около година, когато с нас се свърза г-н Йордан Йовчев. Той сподели за многократните си разговори с младежи от Плевен, които имат огромното желание в града ни да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. В Плевен оценихме идеята и включихме площадката в Общинската инвестиционна програма, приета от Общинския съвет като част от бюджета на Общината за 2019 година“, припомни днес председателят на местния парламент Мартин Митев. Той благодари на Йордан Йовчев за инициативата и посочи, че в лицето на спортната ни легенда Плевен има един добър приятел. 

Самият Йордан Йовчев лично следеше реализацията на проекта в Плевен през цялото време. На откриването на площадката днес той обеща през пролетта Плевен да бъде и домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България. „Не мога да пренебрегна усилията на Общината да имаме едно такова съоръжение, както и усилията им за развитието на стрийт фитнеса тук. Тенденциите на Международния олимпийски комитет са да се поощрява спорт в отворена среда“, обърна се към присъстващите спортната легенда.

Откриването на площадката бе съпроводено и с атрактивна демонстрация от световната шампионка в лека категория по стрийт фитнес 18-годишната Цвети Станева и 14-годишната Жасмина Бояджиева, която е вицешампионка. Добра физическа форма демонстрираха и младежи от Плевен, запалени по този спорт.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация