film izle

Министър Младен Маринов даде старт на 27-ия национален конкурс „Пътен полицай на годината“ в Плевен

Сподели
Етикети

На площад „Възраждане” в Плевен тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов даде официален старт на Националния конкурс „Пътен полицай на годината”. Състезанието е най-престижният форум, на който отбори от всички областни дирекции на МВР демонстрират знания и умения, необходими на всеки пътен полицай за осъществяване на контрол по пътищата на страната.

По традиция и тази година в конкурса младши автоконтрольори се състезават в дисциплините „теоретичен изпит по специализирана подготовка”, „стрелба с пистолет”, „оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП”, „майсторско управление на мотоциклет” и „майсторско управление на автомобил”. В днешното 27-о издание на конкурса участват 29 отбора – мъже, по двама състезатели от 28-те областни дирекции, като дирекцията домакин участва с два отбора. В състезанието се включват и 6 жени от 5 областни дирекции. Общият брой на участниците в националния конкурс е 64.

Участниците в Националния конкурс “Пътен полицай на годината” получиха авиационен поздрав в небето над площад „Възраждане” с полет на самолет „Пилатус” от военното формирование в Долна Митрополия.
„Основното значение на настоящото събитие е да бъде привлечен общественият фокус за повече толерантност на пътя и по-малко пътни произшествия, това е една от формите да привлечем вниманието на гражданите върху този обществен проблем” – заяви министър Маринов. По думите му другата цел на това състезание е хората, които всекидневно работят в реална ситуация, да покажат своето ниво, защото това дава тласък за развитие. Участието на организации като Българския червен кръст и множество деца от различни училища допълнително дава стойност на това събитие по отношение на превенцията сред подрастващите и координацията на действията, която е изключително важна в реалния живот между всички институции, които се грижат за безопасността по пътищата и за човешкия живот.
Според министър Маринов, въпреки усилията на институциите все още не можем да бъдем доволни от темпото, с което се намалява смъртността по пътищата и всеки участник в движението трябва да си даде сметка за своята отговорност.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация