film izle
9 октомври 2019, 11:28 1 коментар

Общински училища искат разрешения и дофинансиране за маломерни и слети паралелки

Сподели
Етикети

Разрешение за съществуване и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в училища на територията на община Плевен, предстои да бъде обсъдено този месец в Общински съвет – Плевен. Искания са внесли директорите на 11 учебни заведения.

Две от училищата са на територията на град Плевен – СУ „Анастасия Димитрова“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“. От СУ „Анастасия Димитрова“ искат финансиране за сформиране на четири маломерни самостоятелни паралелки с общ брой ученици I – VII клас 65 и VIII – XII клас – 74. От ОУ „Н. Й. Вапцаров“ информират за необходимост от две слети и три самостоятелни маломерни паралелки, като посочват, че в училището има недостиг от 23 деца в I – VII клас.

Искания за допълнително финансиране за формирането на маломерни самостоятелни или слети паралелки за учебната 2019/2020 г. са постъпили още от: ОУ „Христо Ботев“ – с. Пелишат, СУ „Христо Ботев“ – гр. Славяново, ОУ „Отец Паисий“ – с. Опанец, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Ясен, ОУ „Васил Левски“ – с. Беглеж, ОУ „Антон Старшимиров“ – с. Бохот, НУ „Отец Паисий“ – с. Върбица, НУ „Христо Ботев“ – с. Дисевица и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Търнене.

За дофинансиране от общинския бюджет по внесените искания са нужни общо около 95 000 лв. Предложението влиза за обсъждане първо в две от постоянните комисии в Общинския съвет на Плевен следващата седмица – в ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“ и в ПК по „Бюджет и финансова политика“.

ОбС – Плевен

има 1 коментар
  1. Пенчева каза:

    Колко години ще плащаме хиляди левове за училище „Вапцаров“? Там има 70 деца, които спокойно може да отидат в „Стоян Заимов“? Защо не си прави сметката Община – Плевен, защото това са наши пари на данъкоплатци!!!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация