film izle
10 октомври 2019, 13:59 няма коментари

Плевен е домакин на интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища

Сподели
Етикети

От 15 до 19 октомври всички жители и гости на градa ще могат да се насладят на величието на предците ни в Художествена галерия „Илия Бешков“

Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история по време на своето национално турне. То бе официално открито на 7 октомври в НДК, а следващият град, в който ще се проведе събитието, е Плевен.

От 15 до 19 октомври всички жители и гости на град Плевен ще могат да се насладят на величието на предците ни в Художествена галерия „Илия Бешков“.

Турнето се провежда за първи път в България и показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Във всяка изложба са включени исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла страна.

Национално турне „Историческо величие“ ще посети всички 27 областни града в страната до края на юни месец 2020 година, а през 2019 година ще гостува на Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово.

Между 15 и 19 октомври, всички желаещи могат да посетят изложбата в Художествена галерия „Илия Бешков“ от 17 до 21 часа, когато епохите от славното минало на България оживяват пред очите ни. Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си. Ще могат да видят и пипнат дрехите, които са носели предците ни; съдовете, с които са боравили; и оръжията, с които са се сражавали преди години. Целта е бъдещите поколения на България да бъдат запознати с величието на страната ни през вековете. Нека знаем кои са българите и да почувстваме гордостта им, давайки живота си за земята, която ги е приютила.

Билети за „Историческо величие“ могат да бъдат закупени на място или онлайн от: www.epaygo.bg.

Цените на билетите са:

  • деца до 7 г. – входът е безплатен;
  • до 18 години – 5 лв.;
  • билет за възрастни – 10 лв.

Детайлна информация за всяко от събитията може да откриете тук: https://www.facebook.com/HistoricalArtBulgaria/

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация