film izle

Студенти и преподаватели от МУ – Плевен напразно чакаха Бойко Борисов да ги поздрави за 45-годишнината на висшето училище

Вместо него, на събитието дойде с повече от час закъснение вицепремиерът Томислав Дончев

Въпреки обещанието на премиера и официалната информация от пресцентъра на висшето училище, че Бойко Борисов лично ще присъства при отбелязването на 45-годишнината на МУ – Плевен, днес високият гост не се появи. Студенти и преподаватели, почетният ректор проф. д-р Григор Горчев и ректорът на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов напразно чакаха пред зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център на висшето училище министър-председателя повече от час, но накрая посрещнаха неговия заместник Томислав Дончев.

Вицепремиерът призна, че за първи път е на територията на Медицинския университет в Плевен и е силно впечатлен от съвременната учебна база. Той с подчертан интерес разгледа единствения по рода си у нас Телекомуникационен ендоскопски център с експериментална операционна зала и виртуална зала със симулатори. Заедно със студенти и преподаватели на МУ – Плевен присъства на демонстрация на 3D студиото за обучение.

Ректорът проф. д-р Славчо Томов го запозна с високотехнологичния профил на висшето училище – развитие на телемедицината и роботизираната хирургия. Вицепремиерът посети и аудиториите и лабораториите на най-новия факултет на МУ – Плевен – Факултет по фармация.

Вицепремиерът Томислав Дончев получи от ректора проф. Славчо Томов юбилеен плакет за 45-годишнината на МУ – Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация