ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен с три представления за „Нощ на театрите“

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще се включи активно в европейската инициатива „Нощ на театрите“. Театралното събитие ще се състои на 16 ноември /събота/, като плевенската трупа е подготвила три представления за малки и големи. Билетите вече са в продажба на касата на театъра.

На 16 ноември сутринта от 11 часа на сцена „Пан Бурянин“ актьорите от Кукления театър ще играят пред малчуганите постановката „Безценното камъче“.

Вечерта от 18 часа те ще покажат на децата приказката „Грозното патенце“. В края на представлението малките зрители ще има възможност да си направят снимки за спомен с актьорите. Час по-късно – в 19 ч., на голяма сцена „Александър Гюров“ плевенската трупа ще се представи с пиесата „Натюрморт със затлъстял племенник“.

„Нощ на театрите“ е част от платформата европейска „Нощ на театъра“ и вече 7 години кани по един необикновен и много личен начин всички театрални почитатели да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития. Европейска „Нощ на театрите“ е платформа, която обединява всички имащи отношение към театъра и сцената за създаване и показване на качествено театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери.

%d bloggers like this: