film izle

АБВ в Плевенско с по-добри резултати от предните местни избори

Сподели
Етикети

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков и председателят на областната структура в Плевенско Цветан Антов отчетоха пред журналисти днес представянето на партията в първия тур на местните избори. Имаме по-добър резултат в областта от предходните избори за местни органи на самоуправление, заяви Петков. Той уточни, че партията има избрани 12 съветника и за първи път има съветници /двама/ в община Левски. Четирима са избраните кметове още на първи тур. Това е едно добро представяне на АБВ, която има сериозен принос за избора и на кметовете, които са подкрепени от нея. По думите на Петков много убедително се е представил кметът на АБВ в Долни Луковит. „Подкрепихме по категоричен и безрезервен начин коалиционния кандидат за кмет на община Искър г-н Валентин Йорданов. От резултатите в Плевенска област сме доволни“, обобщи Румен Петков.

Анализ на изборите направи Цветан Антов. Той потвърди информацията за избрани трима общински съветници от АБВ в местния парламент в Плевен. „В Пордим участвахме в коалиция с кмета Детелин Василев, който е избран на първи тур. Там имаме трима съветници от АБВ“, обяви Антов.

„Имаме в община Левски кмет от първи тур на село Аспарухово, който беше кмет и досега. На балотаж в Малчика отива наш кандидат, имаме и двама съветници, което за нас е доста добър успех“, отчете Антов.

Той допълни, че в Никопол също има двама съветници на АБВ и двама кандидат-кметове на балотаж – В Новачене и Въбел.

В Искър АБВ е в коалиция с Валентин Йорданов, който беше избран за кмет на първия тур, досегашният кмет на Долни Луковит също печели на първи тур.

В Червен бряг АБВ подкрепя досегашния градоначалник Данаил Вълов, който отива на балотаж, а в Долна Митрополия партията дава своята подкрепа на Поля Цоновска, която стана кмет след първия тур. Кандидат на АБВ отива на балотаж в Славовица.

В Долни Дъбник АБВ подкрепя Иван Ветов, който също е на балотаж.

За мен тази кампания е популистка, изпълнена с мръсни приказки и компромати, приза Цветан Антов. По думите му не се е говорело толкова за политика, колкото за очерняне на опонента. „За мен това е ненормално, опростачването отблъсква хората. Това е една от причините да падне избирателната активност в нашата община“, смята Антов. Той призова всички плевенчани да излязат на втори тур и да упражнят правото си на глас.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация