film izle

Румен Петков: Призовавам плевенчани да подкрепят Георг Спартански

Сподели
Етикети

Обръщам се към нашите съграждани от Плевен да гласуват. Негласуването обслужва купения вот и зависимия вот. Това заяви на пресконференция в клуба на БТА лидерът на ПП АБВ Румен Петков. По думите му община Плевен за съжаление е една от общините в страната с ниска избирателна активност. „Искам нашите съграждани да подкрепят г-н Георг Спартански. Той показа, че може да работи с гражданите, не се подава на конюнктурата и общината може да бъде управлявана публично. Даде заявка за широка дискусия по ключовите за Плевен въпроси и намирането на решения, които отговарят на интересите на нашите съграждани и на общината. Ние сме казвали нашите бележки и нашите бележки са чути и разбрани. Подкрепата ни за Спартански е принципна, защото той в много трудни условия направи не малко с подкрепата, която сме давали, но и с критичните бележки, които сме имали.”

ГЕРБ и Бойко Борисов, според лидера на АБВ, още веднъж са показали през последните години, че мразят Плевен. Румен Петков обяви, че гаврата, която министър-председателят си направи с Медицинския университет /накара преподаватели и студенти да го чакат близо 2 часа и накрая не дойде – б. р./, по същество е гавра с града ни.

„Настъпил е часът да покажем характер. Няма период от освобождението  от турско робство на Плевен, в който градът ни да е бил така грубо третиран. Отношението, което го има днес, е цинична подигравка и тя трябва да бъде наказана“, смята Петков.

Той изрази увереност, че всички, които имат достойнство, гръбнак и лице, ще излязат и ще подкрепят Спартански.

Румен Петков заяви, че има 2 въпроса към ЦИК. Първият е за сигнала, който е подал преди 20 дни за нарушение на нормативната уредба и политическа агитация на територията на военно поделение /става въпрос за разлепени предизборни плакати на ГЕРБ на територията на ВВУБ „Г. Бенковски“ по време на мотоциклетни състезания – б. р./. Досега този сигнал не е разгледан. Според председателя на АБВ трябва да има някакъв разумен отговор, след като една от телевизиите беше наказана за по-малко от 24 часа. „Какво казваме на хората по този начин – пита Петков. – Явно, че законът е нищо и ЦИК е съучастник в неглижирането на българското законодателство“.

Другото запитване е за оценката на ЦИК за изборната нормативна уредба, за нейното качество и причината да има над 300 000 невалидни бюлетини. Това според Петков е пренаписване на изборния резултат.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация