film izle

Румен Петков отчете повече от 30 избрани кметове, издигнати и подкрепени от АБВ

Сподели
Етикети

Председателят на партията обвини ЦИК в грубо погазване на закона

Повече от 30 са избраните кметове, издигнати и подкрепени от АБВ, партията има и над 100 общински съветници и няма регион без солидно присъствие на АБВ. Това каза пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. АБВ има близо 50 кмета на кметства, около 10 са кандидатирани от АБВ и малко повече от 30 с коалиционно участие с водещо място на АБВ.

„Това не може да не ни прави доволни от изборния резултат. Имаме избрани повече от 100 общински съветници, близо 40 от тях са от самостоятелни листи на АБВ“.

Петков определи изборния резултат в София, Пловдив, Стара Загора град и Бургас като много тежък и лош.

Пред медиите Румен Петков заяви, че обвинява ЦИК в грубо погазване на закона. Той посочи серия от случаи, за които партията сезира главния прокурор, ръководителя на представителството на ЕК и ръководителя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

„Три групи нарушения сме представили. На 23-ти миналия месец е сезирана ЦИК, още не се е произнесла. Първо, грубо нарушаване на изборния закон и агитиране от кандидат за кмет на територията на военно поделение. ЦИК участва в манипулирането на изборния процес. Кандидат за кмет в кметство Тъжа, община Павел баня, има влязла в сила осъдителна присъда лишаване от свобода за срок от три години. ЦИК го регистрира в нарушение на закона. ЦИК е съучастник в престъпление. Кандидат за кмет, народен представител, мачка медии, мачка ваши колеги. ЦИК е сезирана със съответните информационни масиви – никаква реакция. Това са неща, които българските граждани трябва да знаят. От ГЕРБ нарушават закона за отбраната и въоръжените сили и ЦИК не се произнася. ВМРО мачка медии, ЦИК не се произнася“. Петков съобщи, че АБВ ще внесе в прокуратурата и сигнал за побой и заплахи в село Ярджиловци.

Румен Петков също изрази съмнение в обявения резултат на първи тур в София и Бургас.

„Имам достатъчно основания. Не вярвам в резултата за общински съветници, който беше обявен за ПП АБВ. Твърдя, че много от отчетените резултати не отговарят в това число на преференциите. На предните избори показахме протоколи, в които е видно, че АБВ има 20 преференции, отчитат 2 гласа. Смея да твърдя, че беше извършена кражба на гласове и в Плевен. За съжаление с това си поведение ЦИК остави въпроси.

В контекста на начина, по който се проведе предизборната кампания, Петков заяви също, че директорът на ОДМВР – Плевен трябва да си подаде оставката или да му бъде поискана.

„Искам с много голяма болка и съжаление да кажа, че, по мои наблюдения, Областната дирекция на МВР в Плевен участва в изборите. И то по един много грозен начин. Отговорността я носи директорът. Човек, когото аз познавам, когото съм уважавал до четвъртък, но те надминаха себе си. Казвам го с голяма болка. Областната дирекция на МВР участва много активно с арести, налагане на страх.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация