film izle

Георг Спартански: Изборите трябва да бъдат интелектуално състезание, а не дивашко преборване

Сподели

Според избрания за втори мандат кмет на Плевен, хората са показали, че не са идиоти и този черен потоп е имал обратен ефект

За мен изборите никога не са били цел, те са средство за да постигна цел – публична, прозрачна и открита, да направим Плевен по-добро място за живеене. Това заяви избраният за кмет на община Плевен за втори мандат Георг Спартански в първата си пресконференция в клуба на БТА. Той добави, че последните 2 месеца за него са били тежко изпитание и се чувства като шампион на черен пиар в медиите.

„Брутално, грозно, дивашки, просташки, недопустимо бях охулван, оплюван, клеветен, обиждан, убеждаваха хората да ме мразят с една единствена цел – да бъда сатанизиран, дискредитиран и по този начин да бъде манипулиран вотът на гражданите на Плевен. През цялото време запазих абсолютно мълчание, защото не считам, че следва да влизаш в „кални” пехливански борби и в бой с бухалки. Според мен изборите трябва да бъдат едно интелектуално състезание, а не дивашко преборване и натиск с всички позволени и непозволени средства.”

Според Спартански най-хубавото е, че плевналии показаха, че не са идиоти и този черен потоп, който ни заля и тази кафява кампания всъщност е имала обратен ефект. По думите му най-лошото е, че има опити за намеса на държавни институции в определяне на изборния резултат чрез методи, които е смятал за отдавна забравени. Полицията според него по един брутален начин е въвлечена в обслужване на определени интереси, които нямат нищо общо със законността. След неколкократни опити на Спартански да се свърже с директора на областната дирекция на полицията и изпращане на серия есемеси, Красимир Начев го е уверил, че полицията ще си свърши перфектно работата. Случило се е обаче точно обратното – симпатизанти и застъпници на Спратански, особено в Буковлък и Славяново, са били тормозени, малтретирани и арестувани с нелепи обвинения, че се опитвали да купуват гласове.

Финалните резултати от Буковлък според Георг Спартански са впечатляващи – за него са гласували 109 избиратели срещу 1398 за кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров. Особено интересни са резултатите там от 205-а секция, където внушенията, че Спартански купувал гласове, бяха „потвърдени” с цели 3 гласа в негова полза, срещу „кристално чисти” за неговия опонент 643 гласа.

Няма да позволя с нечистоплътни машинации, в които биват въвличани и държавни институции, да бъде петнено името ми и това на семейството ми, беше категоричен Спартански. Нещата, по думите му, отидоха твърде далече и очаквам отговори от тези институции да анализират резултатите. Не може, смята той, държавната машина да бъде пусната и да гази достойнството, името и честта на човека.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация