film izle
7 ноември 2019, 14:42 няма коментари

Съдят 65-годишен, обесил кучето си на дърво в двора на къщата си в Славяново

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си.

Обвиняемият Н. Д. /на 65 години/ от гр. Пордим от около две години стопанисвал куче без определена порода с черно-бял цвят на косъма, но не го бил регистрирал за нуждите на съответния ветеринарно – медицински контрол. През пролетта на 2019 г. кучето на име Кобра достигнало своята зрялост и тежало около 38 кг.

На 27.05.2019 година около 17,30 часа, обвиняемият бил в дома си в Славяново и решил да си приготви вечеря на електрическа скара в двора на къщата. По същото време, близо до дома му преминало младо момче. Присъствието на чужд човек в близост до двора силно подразнило кучето Кобра. То съумяло да прокъса полиетиленовия канап, с който било вързано, на бърз ход стигнало до оградната мрежа, като непрестанно лаело по преминаващия младеж. Поведението на кучето силно подразнило обвиняемия и той хванал свободния край на полиетиленовата връзка, завързал я за намиращото се в двора му кайсиево дърво, като силно я издърпал. Това довело до притискане на дихателните пътища на кучето и то издъхнало в рамките на около 6 минути от задушаване. След това обвиняемият продължил необезпокоявано да вечеря срещу дървото, на което се намирало обесеното от него куче.

Около 20.00 часа същия ден служители при РУ- гр. Пордим извършвали рутинен обход на района в град Славяново, като пред дома на обвиняемия видели увисналото на кайсиевото дърво куче и незабавно предприели действия по установяване на обстоятелствата, довели до тежките престъпни последици.

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Плевен. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация