film izle
10 ноември 2019, 13:02 няма коментари

В Плевенския съд гледат дело за кражба на лотарийни билети

Сподели
Етикети

На 14.11.2019 година от 10 часа състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа дело срещу рецидивист, извършил кражба на лотарийни билети.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен против Т.Т.М. от град Плевен.

Обвинението срещу 26-годишния е за това, че на 17.01.2019 г., в град Плевен, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на неустановено техническо средство, отнел чужди движими вещи – 742 бр. билети на „Националната лотария“, с изплатена печалба и 18 282 бр. неизползвани билети на „Националната лотария“ – вещи на обща стойност 91 614, 00 лева, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 196а вр. чл.196, ал.1, т.2 вр. чл.195, ал.1, т.3 и т. 4 вр. чл. 194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, буква „а“ и буква „б“ от НК.   

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. След като е освободен от затвора на 11.10.2018 г., решил да извърши кражба на лотарийни билети. Направил необходимите проучвания и се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал. Тогава обвиняемият решил сам да извърши кражбата и на 17.01.2019 г. след полунощ отишъл до набелязания офис, отрязал метална решетка на прозорчето на офиса и я демонтирал. През прозорчето успял да влезе в помещение и да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо необичайно и си тръгнали. След като охранителите се оттеглили, обвиняемият необезпокояван извършил кражба на лотарийни билети. В края на януари 2019 г. решил да започне да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети. За да не предизвика подозрение, помолил своя познат П. да проверява и осребрява печалбата на билетите, след което да му дава печалбата. Сред печелившите билети бил и такъв за сумата от 5 000 лв., като Т.М. помолил П. да се яви в телевизионното предаване за получаване на сумата. През март 2019 г., обвиняемият отново се свързал с П., предал му още билети и му заявил да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена. Същият месец в София, на бензиностанция,  П. бил задържан от полицейски служители за това, че осребрявал билети, чиято печалба, вече е била изплатена.

Подсъдимото лице е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация