film izle

Посрещнаха кмета Спартански с хляб и сол в сградата на Общината

С тържествен водосвет, отслужен от трима свещеници от православния храм „Свети Николай”, посрещнаха за втория му мандат кмета Георг Спартански. Церемонията се състоя в 14 часа днес в актовата зала на община Плевен. На нея присъстваха служители от общинската администрация, привърженици на Спартански, представители на политически партии, общински съветници и бившите кметове на града Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски.

„Нивата е пред нас, воловете са впрегнати и от нас зависи как ще изорем, за да засеем семената без да изкривим браздата и да съсипем тези семена, за да оправдаем очакванията на хората.” С тези думи започна приветствието си Спартански. Той отбеляза своята огромна благодарност към бившите кметове на Плевен Андрей Романов, Петко Цолов, Найден Зеленогорски и Румен Петков за честите си приятелски разговори с тях, при които си е „сверявал часовника” през изминалите 4 години. По думите му е добре да имаш този „морален часовник”, с който да си сверяваш личното време, за да може отстрани един обективен поглед да ти каже накъде вървиш и дали правилно си вършиш работата.

Според Спартански днешният ден е важен за жителите на Община Плевен, защото изминаха едни много тежки избори. В личен план той отбеляза, че ги е понесъл с цената на своето здраве, с цената на достойнството на своето семейство, но е убеден, че така трябва, ако искаме да променяме тази община и тази държава, без да се навеждаме и да хвърляме камък по всяко куче, което ни лае, защото няма да стигнем до там, където отиваме.

„Съжалявам, че в този тържествен ден трябва да се връщам назад, но е важно за достойнството на хората на Плевен това, че те победиха, не кметът Спартански, не физическото лице Георг Спартански. Те победиха в една тежка, непочтена и на моменти престъпна битка, която никой от нас, живеещите в общината, не заслужаваше. Когато победиш или когато губиш в едно състезание трябва да го правиш и в двата случая с достойнство.”

Спартански обяви, че е понесъл всичко, защото счита, че има още какво да направи в следващите 4 години. Той е категоричен, че няма да бъде кмет до края на дните си и няма да чака пенсия в сградата на общината.

Работата си Спартански определи като един диригент на хор. Той е убеден, че всеки от екипа му е по-добър и по-компетентен в своята област така, както в една филхармония всеки оркестрант свири по-добре от диригента.

„От мен се иска да направим не какафония, а една чудесна мелодия, която да радва и да гали слуха. Вярвам, че вие ще подкрепите моите усилия и моето намерение да направим още един мандат, който да бъде и по-успешен от досегашния, давайки си сметка, че не можеш да решиш всички проблеми, но трябва да работиш почтено.”

С традиционните хляб и сол и менче с вода беше посрещнат кметът Георг Спартански в сградата на Община Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация