film izle

Спартански положи клетва, Мартин Митев пак е председател на Общинския съвет в Плевен

На първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Плевен днес Георг Спартански положи клетва за втория си кметски мандат. Клетва положиха и новоизбраните кметове на 17 селища от Плевенска община, както и общинските съветници от новия местен парламент.

Тържествената сесия в зала „Плевен“ беше открита от областния управител Мирослав Петров в 10,30 часа тази сутрин. Той връчи знаците на властта на избрания за втори мандат Георг Спартански – огърлие и символичния ключ на Плевен.

Отговорността да води първото заседание на новия Общински съвет се падна на доайенът сред общинските съветници доц. д-р Евгения Бързашка.

В приветствието си Георг Спартански подчерта, че новият общински съвет е пъстър по своя политически състав и е отражение на вота на гражданите. „Това са правилата на демокрацията – една пъстра извадка от политически партии и коалиции, които са получили достатъчно доверие да могат да решават по правилата на представителната демокрация обществените въпроси на местната общност. Аз декларирам, че ще работя както и досега с всички групи и вратата ми ще бъде отворена за всички по всяко време, така както е била и в предходниге 4 години. Ще работя почтено, прозрачно и диалогично с всички кметове, тъй като те са излъчени също като мен и имат същите права и задължения. Различаваме се единствено по обема на работа.”

Спартански изрази своята увереност, че ще получи също протегната ръка, не в името на партии, частни и корпоративни интереси, а в името на по-доброто бъдеще на община Плевен.

Общинският съвет избра за свой председател Мартин Митев. Втория си мандат той спечели с 28 гласа и 13 недействителни бюлетини, след проведен таен вот. За поста беше предложено само неговото име. Комисията по избора беше от 7 члена, председателствана от общинския съветник Петя Василева.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация