film izle
18 ноември 2019, 8:41 няма коментари

Националният турнир за лица със зрителни увреждания бе спечелен от отбора на „СКХЗУ“ (Плевен)

За  пореден път в х-л „Балкан“ в град Плевен се проведе националният отборен турнир по шахмат за лица със зрителни увреждания. Турнирът се състоя на 15 и 16 ноември и се осъществи с финансовата подкрепа на Община Плевен. В него взеха участие 6 отбора от София, Пловдив, Варна, Шумен, Монтана и Плевен.

Битката за първото място, както и в предни години, бе между отборите на „Изгрев“(Пловдив) и домакините от „СКХЗУ“. Двата отбора се открояваха над останалите и  в техните състави  бяха всички състезатели от националния отбор,който тази година стана шести в Европа. Отборите на „Изгрев“(Пловдив) и „СКХЗУ“ (Плевен) победиха всичките си съперници,а срещата помежду им завърши наравно в третия кръг. Така двата отбора набраха по 9 точки, но по допълнителни показатели „СКХЗУ“(Плевен)  спечели първото място, а отбора на  „Изгрев“(Пловдив) остана втори. На трето място с 6 точки е отбора на „Феникс“(Монтана).

Плевенчани играха в състав Александър Тодоров,Петко Пътев и Стоян Стоянов.В индивидуалното класиране на първа дъска първи е Расим Назим(„Изгрев“-Пловдив) следван от Александър Тодоров(„СКХУЗ“-Плевен) и Божидар Тодоров(„Феникс“-Монтана).Индивидуален победител на втора дъска е Любомир Иванов („Изгрев“-Пловдив) а на тета дъска Стоян Стоянов от „СКХЗУ“(Плевен).      

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация