film izle

Утре кметът Спартански подписва договора за електробусите в МОСВ

Утре от 11 часа в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ кметът Георг Спартански ще подпише договора за безвъзмездно отпускане на 18 милиона лева за електрически автобуси за Плевен. Това обяви самият градоначалник на редовния брифинг с ръководството на общината. Кметът добави, че документът включва и средства за изграждане на зарядни станции, необходими за обслужване на електробусите.

100-процентово екологичните возила ще бъдат предоставени на „Тролейбусни превози” АД. Допълнително ще се реши каква част от тях да бъдат насочени в индустриалната зона, за да се решат проблемите на работещите там.

Спартански обяви, че общината има „зелена светлина” за 3,5 милиона лева, които е спестила от Европейските проекти, в следствие на играните от нея процедури и намалените стойности, с които са спечелени съответните проекти. С тези средства общината има готовност да бъдат извършени процедури, свързани с избор на изпълнител за ремонт на надлеза за Сторгозия, който е конструктивно опасен. Първоначално мислехме да сменим само мантинелите и асфалта, но се оказа, че трябва да направим и конструктивно укрепване, поясни кметът.

По думите му ще бъдат основно ремонтирани и две улици в индустриалния квартал и така ще се подобрят условията за бизнеса и транспорта в тази част на града. Това, като се свърже и с новите електробуси, след провеждането на процедури за избор на изпълнител на изработката и доставката ще се решат доста значителни проблеми в индустриалната зона.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация